مشعل دیگ بخار

دیگ بخار دارای تجهیزات متنوعی می باشد که یکی از اصلی ترین اجزای آن مشعل دیگ بخار می باشد. که وظیفه مشعل ایجاد انرژی گرمایشی و تولید بخار می باشد. ما در ادامه اجزای مشعل و نوع سوخت مشعل و پارامترهای دیگری را بررسی خواهیم کرد پس تا پایان مقاله همراه ما باشید.

تجهیزات دیگ بخار

دیگ بخار که وظیفه تولید بخار جهت استفاده در صنایع مختلف را دارد. از اجزای مختلفی تشکیل شده است که این اجزا وظیفه کنترل کارکرد بویلر بخار از لحاظ فشار و از لحاظ آب موجود در داخل دیگ بخار را دارند.

مهمترین بخش دیگ بخار مشعل آن می باشد که این مشعل از اجزای مختلفی تشکیل شده است. و در ظرفیت های متفاوتی وجود دارد و همچنین متناسب با دیگ بخار باید مشعل با ظرفیت مناسب و سوخت مناسب تهیه گردد.

مشعل بویلر بخار

طبق قانون پایستگی انرژی ، انرژی از بین نمیرود بلکه از حالتی به حالت دیگر در می آید و این قانون در مشعل نیز صادق است و مشعل انرژی گرمایی حاصل از سوختن مواد سوختی را تبدیل به انرژی بخار می کند. بخار دارای فشار و دمای متفاوت می باشد.

بر روی هر دیگ بخاری باید یک تامین کننده انرژی گرمایشی وجود داشته باشد که در دیگ بخار میتوان از المنت های برقی ، مشعل با سوخت فسیلی و یا زغال سنگ استفاده کرد.

سختی گیر بویلر بخار
خرید دیگ بخار

اجزای مشعل دیگ بخار

با توجه به نوع سوخت مشعل تجهیزات آن نیز فرق می کند . تمامی مشعل ها دارای رله هستند که در واقع رله کنترل کننده مشعل می‌باشد که این رله دارای یک لامپ ریست و یک دکمه ریست بر روی آن می باشد.

رله مشعل گازی و گازوئیلی با همدیگر متفاوت می باشد. در صورتی که مشعل دیگ بخار بنا به هر دلایلی روشن نشود و اخطار بدهد لامپ ریست روی رله روشن خواهد شد و با فشردن کلید ریست مشعل مجدد شروع به کار خواهد کرد.

دینام و فن مشعل

هر مشعلی با توجه به ظرفیت آن دارای دینامی متناسب با ظرفیت حرارتی مشعل می باشد که این دینام به یک فن در داخل مشعل وصل می باشد که با روشن شدن مشعل ، دینام فن یا پنکه را به حرکت در می آورد و هوای مورد نیاز مشعل را جهت ترکیب کردن با سوخت تولید می کند.

تابلو برق مشعل

مشعلهای بزرگ دارای تفاوتی با مشعلهای کوچکتر میباشند به صورتی که مشعل های بزرگ دارای یک تابلو برق جداگانه می باشند. که در داخل تابلو تجهیزات کنترلی و ایمنی برای مشعل نصب شده است.

مشعل بویلر بخار
مشعل بویلر بخار

پرشر مشعل

پرشر مشعل فشار هوا و گاز مشعل را کنترل میکند و بروی هر مشعلی نصب می باشد. و در صورت تنظیم نبودن فشار هوا یا گاز مشعل را خاموش می کند.

شیشه دید مشعل

هر مشعلی معمولاً دارای یک شیشه جهت دیدن شعله تشکیل شده مشعل میباشد که در پشت مشعل قرار می‌گیرد و تکنسین هنگام نصب و راه اندازی آن از طریق آن حرارت و کیفیت آتش را می بیند و در صورت لزوم هوا یا فشار سوخت را تنظیم میکند.

چشمی مشعل

یکی دیگر از قطعات مشعل چشمی آن می باشد که این چشمی در صورت بروز حادثه یا آتش سوزی مشعل را خاموش می کند و این چشمی به نور حساس می باشد در صورتی که دیگ بخار یا مشعل در بیرون و در فضای آزاد روشن می شود باید شیشه دید مشعل را بپوشانید در غیر اینصورت مشعل روشن نخواهد شد.

کابل الکترود جرقه مشعل

هر مشعل دارای یک جرقه زن می باشد که زمانی که مشعل می خواهد روشن شود شروع به فعالیت می‌کند. و با جرقه زدن ممتد باعث ایجاد آتش می شود و پس از چند ثانیه که از روشن شدن مشعل گذشت جرقه زن خاموش خواهد شد. علاوه بر این تجهیزات گفته شده یک سری تجهیزات دیگر نیز وجود دارد که با توجه به نوع مشعل متغیر می‌باشند.

مشعل بویلر بخار

نوع سوخت مشعل

مشعل دیگ بخار با سوخت های متنوعی کار می کند مهم‌ترین این سوخت‌ها می‌توان به سوخت گازوئیل ، سوخت گاز طبیعی و سوخت مازوت اشاره کرد.

مشعل ها به صورت تک سوز ، دوگانه سوز و سه گانه سوز در بازار وجود دارند معمولاً از مشعل های دوگانه سوز استفاده می شود به دلیل آنکه در صورت قطعی گاز امکان خسارات مالی زیاد به صنعتی که دیگ_بخار در آن استفاده می شود وجود دارد به همین دلیل بعضی از کارخانه ها هنگام خرید دیگ بخار مشعل دوگانه خریداری می کنند تا در صورتی که سوخت گاز قطع شود با سوخت گازوئیل ادامه دهند تا از ضررهای مالی زیاد جلوگیری کنند.

ظرفیت مشعل دیگ بخار

مشعل هم مانند دیگ بخار دارای ظرفیت های متفاوتی می باشد هنگام خرید دیگ_بخار باید به ظرفیت حرارتی مشعل که بر حسب کیلو کالری حساب میشود دقت کرد.

ظرفیت مشعل بویلر باید متناسب با سایز بویلر باشد در صورتیکه از مشعل کوچکتر در دیگ بخار استفاده شود. ظرفیت بخار تولیدی دیگ_بخار پایین خواهد آمد و همان طور که گفته شد طبق قانون پایستگی انرژی ، انرژی از حالتی به حالت دیگر در می آید پس به همان ظرفیتی که مشعل حرارت تولید میکند به همان ظرفیت هم بخار دریافت می کنید.

ظرفیت مشعل برای دیگ بخار به ازای هر ۱۰۰۰ کیلوگرم ۷۵۰ کیلو کالری باید باشد هرچند بعضی از شرکت ها مشعل با ظرفیت پایین را به ازای هر ۱۰۰۰ کیلوگرم در ساعت نصب می کنند.

دیگ بخار دو کوره

به دلیل آن که ظرفیت مشعل و در حالت واقعی ۲۰ درصد پایین تر از ظرفیت واقعی آن می باشد زیرا ظرفیت نوشته شده روی مشعل ظرفیت در شرایط ایده آل میباشد. که رعایت کردن شرایط ایده آل سخت میباشد و بهتر است به ازای هر هزار کیلوگرم از مشعل ۷۵۰ هزار کیلو کالری استفاده نمود.

یعنی در واقع مشعل ۷۵۰ هزار کیلو کالری ظرفیتی معادل ۶۰۰ هزار کیلو کالری در اختیار ما قرار می‌دهند. پس با این حساب برای یک دیگ بخار با ظرفیت دو تن یا ۲۰۰۰ کیلوگرم بر ساعت باید مشعلی با ظرفیت یک میلیون و ۵۰۰ هزار کیلوکالری نصب شود.

در بازار خرید و فروش دیگ بخار در داخل کشور به دلیل آن که کارگاه های زیادی وجود دارند که به صورت تجربی کار می کنند. معمولاً به ازای هر ۱۰۰۰ کیلوگرم بر ساعت بخار مشعل با ظرفیت ۵۰۰ هزار کیلو کالری نصب می کنند و این باعث شده است که بازار بویلر ایران خراب شود پس هنگام خرید دیگ بخار باید به ظرفیت مشعل متناسب با ظرفیت دیگ بخار توجه داشته باشید.

انتخاب مشعل دیگ بخار

هنگام خرید بویلر بخار با توجه به میزان حساسیت صنعتی که میخواهید دیگ بخار در آن استفاده کنید. باید نوع سوخت مشعل را انتخاب کنید در صورتی که از حساسیت بالایی برخوردار است و بویلر نباید تحت هیچ شرایطی خاموش شود و از سیستم خارج شود بهتر است از مشعل های دوگانه سوز یا سه گانه سوز استفاده شود.

سازندگان مشعل در کشور به دو دسته ی کارخانه ای و کارگاهی وجود دارند. به دلیل آنکه قیمت مشعل دیگ بخار در سایزهای بزرگ بسیار بالا می باشد. کارگاههای کوچک اقدام به تولید مشعل برای دیگ بخار می کنند که خرید این گونه مشعل ها به هیچ عنوان توصیه نمی شود.

بهترین مشعل دیگ بخار

از بهترین برندهای ساخت مشعل دیگ بخار در داخل کشور می توان به مشعل شرکت کاوه اشاره کرد. در واقع می‌توان گفت مشعل کاوه بهترین مشعل در داخل کشور می باشد فقط به نام کاوه باید توجه کنید که پسوند یا پیشوندی ندارد.

پس از مشعل کاوه ، مشعل شرکت پارس از کیفیت بالایی برخوردار است.

از برندهای معتبر دیگر در ساخت مشعل می‌توان به مشعل ایران رادیاتور و مشعل گرم ایران نیز اشاره کرد هنگام خرید دیگ بخار بهتر است از مارک های گفته شده استفاده شود.

علت روشن نشدن مشعل دیگ بخار

معمولاً هنگام راه اندازی مشعل باید تنظیماتی روی مشعل انجام بگیرد تا به صورت مناسب کار کند و روشن نشدن مشعل در ابتدای کار می تواند دلایل مختلفی داشته باشد که در ادامه آنها را بررسی خواهیم کرد.

یکی از دلایلی که احتمال دارد باعث خاموش شدن مشعل شود آلوده بودن چشم الکتریکی می باشد. یا اینکه مشعل در فضای آزاد باشد و نور به آن بخورد که جریان روشن شدن مشعل را قطع می کند.

یکی دیگر از دلایل روشن نشدن مشعل می تواند به محکم نبودن اتصالات الکتریکی اشاره کرد در صورتیکه اتصالات به صورت محکم بسته نشده باشد احتمال دارد که در کارکرد مشعل نیز اختلال ایجاد کند.

دی اریتور بویلر بخار
دی اریتور بویلر بخار

مهمترین دلیل و بیشترین احتمال جهت روشن نشدن مشعل تنظیم نبودن هوا و سوخت مشعل می باشد در صورتی که میزان ترکیبی سوخت و هوا مناسب نباشد مشعل خاموش خواهد شد و باید میزان هوای ورودی و میزان سوخت را متناسب با یکدیگر تنظیم کرد تا مشعل به صورت عالی کار کند.

کم بودن فشار گاز یا گازوئیل نیز یکی از دلایل روشن نشدن مشعل می باشد در صورتی که فشار گاز از حدی پایین‌تر باشد پرشر دستور روشن شدن مشعل را صادر نمی کند و باید این دلایل هنگام راه اندازی مشعل رعایت شود تا بتوان به صورت مناسب از مشعل استفاده کرد.

نحوه کارکرد مشعل دیگ بخار

کارکرد مشعل دیگ بخار به این صورت می باشد که هنگام استارت ابتدا فن یا پنکه شروع به تولید هوا می کند و تابلو برق و رله شرایط مشعل را بررسی می‌کنند. و در صورت مناسب بودن شرایط مرحله به مرحله اجرا خواهد شد و در نهایت جرقه زن شروع به جرقه زدن می کند و سوخت آزاد می‌شود و در صورت مناسب بودن ترکیب سوخت و هوا مشعل روشن خواهد شد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *